piektdiena, 2011. gada 4. marts

Skaidrībai!!!

Latviešiem būs pilnas tiesības uz pabalstiem Lielbritānijā

http://www.tvnet.lv/zinas/arvalstis/368431-latviesiem_bus_pilnas_tiesibas_uz_pabalstiem_lielbritanija2011. g. 4. martā, 09:12
Sākot ar maiju, iebraucēji no astoņām valstīm, kas pievienojās Eiropas Savienībai (ES) 2004.gadā, iegūs tiesības pieprasīt visus pabalstus Lielbritānijā, ziņo portāls "baltic-ireland.ie".
Iesaki:
Aplēses liecina, ka līdz ar likuma izmaiņām vismaz 100 tūkstošiem iebraucēju pabalstos tiks izmaksāti desmitiem miljonu mārciņu. Darba un pensiju departaments tomēr uzstāj, ka spēkā paliks stingri noteikumi, lai novērstu ļaunprātīgu sociālās sistēmas izmantošanu un apturētu “pabalstu tūrismu”.
Tiesību uz virkni pabalstu piešķiršana migrantiem no Čehijas, Polijas, Ungārijas, Slovākijas, Slovēnijas, Igaunijas, Latvijas un Lietuvas – tā dēvētajām A8 valstīm – bija viens no pievienošanās līguma nosacījumiem, uzņemot šīs valstis ES. Līdz ar aprīļa beigām Lielbritānijā beigsies arī pašlaik spēkā esošā Darbinieku reģistrācijas shēma un bijušo padomju bloka valstu pilsoņiem vairs nebūs jāreģistrējas, ja tie vēlēsies strādāt šajā valstī.
Iebraucējiem no A8 valstīm turpmāk būs tādas pašas tiesības kā imigrantiem no pārējām ES valstīm. Viņi varēs pieteikties valsts pabalstiem – darba meklētāja pabalstam, municipālā nodokļa atvieglojumiem un mājokļa pabalstam, bet departaments uzsver – pēc “stingriem noteikumiem”. Pašlaik no A8 valstīm iebraukušie darba ņēmēji nevar pieprasīt bezdarba pabalstus, ja nav Lielbritānijā nostrādājuši vismaz 12 mēnešus.