ceturtdiena, 2011. gada 14. aprīlis

Aktuāli!

Aizbraucēja: Pietiek! Atteiksimies no Latvijas pilsonības



  TVNET lasītājs
2011. g. 10. aprīlī, 14:45
Cik drūmi ap sirdi, lasot visas nejēdzības, kas notiek Latvijā. No savas lielās saimes - četras māsas un pieci brāļi - es biju vienīgā, kas vēl nebija izceļojusi no Latvijas. Pat domās to nepieļāvu, sak, lai nu kā, bet cīnīšos tepat, jo gan man, gan vīram bija darbs. Bet pirms diviem gadiem sākumā viens, tad otrs tos zaudējām. Lai kā izmisīgi centāmies sameklēt ko vietā, viss bija bez rezultātiem. Tā kā tas jau sāka skart mūsu trīs bērnus un mājās reāli iestājās bads, par brāļu atsūtīto naudu aizbraucām arī mēs.
Pirmais gads bez valodas bija ārkārtīgi grūts, jo neaizbraucu ne pie viena no saviem radiniekiem, bet pavisam uz citu valsti. Ir smagi apzināties, ka Latvijas valdība no manas dzīves nozagusi 20 gadus, nepārtraukti solot labāku dzīvi. Tikai esot citā valstī, tu redzi, kā var dzīvot, kā var smaidīt un ka, nonākušam grūtībās, valsts būs tā, kas tev palīdzēs, it īpaši bērniem, pensionāriem, slimajiem.
Pieņēmām ASV modeli - visu var pirkt un pārdot
Tas viss varēja būt arī Latvijā. Bet kāpēc nav? Ja no 90.gadiem valdības delegācijas braukāja pieredzes apmaiņās pa dažādām valstīm. Galarezultātā Latvija pieņēma ASV modeli - pērc un pārdod. Lūk, arī sekas. Tās šausmas, ko sāka Godmaņa valdība - privatizēt, likvidēt... Cilvēkos tika nepārtraukti ielikts mīts, ka pie visa vainīgi krievi. Patiesībā ne jau krievi. Tas bija sociālisms, kuru vadīja arī latvieši. Par tām pašām drausmīgām izsūtīšanām: 80% uzrādītāju bija paši latvieši. Un nevajag aizmirst, ka represijas bija visās valstīs un skāra arī pašus krievus.
Tad nākamais solis, par ko vajadzētu saukt pie atbildības! Repšes kungs un Vaira Vīķe-Freiberga uzskatīja - par varītēm vajag Eiropas Savienību un NATO. Lai gan jau tad augstie kungi zināja, kas draud Latvijas iedzīvotājiem. Kāpēc vajadzēja melot par skaistajām pensijām, par tādām pašām kvotām zemniekiem kā citur Eiropā? Uzskatu - jo tas bija izdevīgi, no tā Latvijas valdība dzīvoja.
Patlaban Latvijas likumi neaizstāv vienkāršo nodokļu maksātāju. Latvijā diemžēl dominē mafijas sindroms - izspiešana visos līmeņos. Par tiem pašiem parādu piedzinējiem - tā normālā valstī neviens nestrādā.
Atraduši jaunus "valsts ienaidniekus"  - aizbraucējus
Tagad Latvijā palikušajiem tiek iestāstīts, ka vainīgi ir aizbraucēji, jo, redziet, nemaksā nodokļus. Un tāpēc jāpaceļ lielāki nodokļi. Kāpēc? Nu kāpēc atkal atkārtojas tas pats, kas 90.gados, kad visur vainoja krievus? Par ko man būtu jāmaksā, ja savu izglītību ieguvu PSRS laikā, ja par savu bērnu izglītību maksāju no savas kabatas - grāmatas, burtnīcas, pusdienas, ceļa nauda. Ja par ārsta apmeklējumiem tāpat bija jāmaksā.
Šeit - svešā valstī man bērniem tiešām ir bezmaksas izglītība, jāpērk tikai apģērbs - pārējais tiek no valsts, pat ārpusskolas aktivitātes līdz 16 gadiem ir bezmaksas. Medicīna bērniem ir bez maksas, pieaugušajiem - tikai ārsta apmeklējums par maksu, izmeklējumi, analīzes - bezmaksas. Protams, arī par zobārstu jāmaksā.
Kad man tiešām vajadzēja palīdzību, visur atteica!
Ko tieši man man devusi Latvija kā valsts?  Maksāju 20 gadus nodokļus, bet, kad man tiešām vajadzēja palīdzību, man visur atteica.  Pamatojums: visiem tagad grūti. Ja vēl cerēju, ka valdība centīsies rast risinājumu, ka varam atgriezties, tad ar šiem pēdējiem izgājieniem cerību nav. Tas vēl vairāk noskaņo pret! Tāpēc tagad Latvija man un maniem bērniem paliks vairs vien dzimšanas vieta. Esam nolēmuši atteikties no Latvijas pilsonības. Zinu, ka to darīs daudzi cilvēki.
Man patiešām ir riebīgi noskatīties uz visu un apzināties, ka Latvijas valdība būtībā pati "deportē" savus iedzīvotājus - ar savu rīcību piespiež aizbraukt. Un šoreiz tie vairs nav komunisti, kas to dara...
Diāna

Piespieda braukt peļņā, un mums vēl nodokļi jāmaksā?


TVNET lasītājs
2011. g. 31. martā, 13:18
Pastāstīšu jums, "tautas kalpiem", īsto situāciju par vidējo latvieti, kurš dodas uz ārzemēm strādāt, lai nopelnītu iztiku saviem ģimenes locekļiem šeit Latvijā.
Vidējie ienākumi zemas kvalifikācijas darba veicējiem ir ap 1000 mārciņām. Dzīvesvietas īrei aiziet ne mazāk kā 250 mārciņas, vēl kādas 350 mārciņas jānovirza pārtikai, apģērbam, telefonsakariem, lidmašīnas biļetēm ģimenes apciemošanai un citām vajadzībām.
Pāri paliek ap 400 mārciņām, ko reāli var aizsūtīt ģimenei uz Latviju. Latos tas ir aptuveni 320 Ls, kas tiek atsūtīti ģimenei, kurā vidēji ir vismaz divi cilvēki. No šiem 320 Ls ir jānomaksā komunālie maksājumi, pārtika, apģērbs, ar veselību saistītie izdevumi, bērnudārzs vai skolas izdevumi bērniem, kredīti, ja tādi ir, un daudz citu vajadzību. Un visbiežāk ar šiem 320 Ls pat vēl nepietiek, lai nodrošinātu ģimenes vajadzības.
Ņemot vērā šo visu iepriekš minēto, kur lai vēl atrod 1600 Ls gadā, ko samaksāt nodokļos Latvijas valstij? Kā nav kauna prasīt nodokļus no cilvēka, kas Latvijas valsts nepareizas pārvaldes rezultātā ir bijis spiests pamest mājas, lai dotos pelnīt līdzekļus iztikai ārvalstīs, dzīvojot piespiedu kārtā šķirtam no sev tuvajiem!
Kāds vispār var būt attaisnojums šādai valsts rīcībai?

Ivo



Šie divi rakstiņi ir nākuši no TVNET.LV.  Visam rakstītajam piekrītu 100%. Ja nacionālistiem vai galējiem patriotiem ir ko teikt, laipni lūgti rakstīt uz
aizbraukt@inbox.lv   padiskutēsim.