trešdiena, 2011. gada 16. februāris

Brīdinājums!

Vakar e-pastā saņēmu šādu vēstuli:


                    Sveicinati.
    Atradu,Jusu, vestuli reklama.lv, varbut varat kaut ko lidzet. Mana situacija uk- stradaju Birminghtona chariti bags, triju nedelu laika pat paliku parada( 5-7 paundi diena) muku prom. Avize atradu nr. Brightona,itka nav problemu ar job un mitni, brauc tik shurp. Finala atbraucot ne sagaiditaja ne atbildes uz zvaniem( jau nedelu zem klajas debess, dienas ediens pa kristigo mitnem. Zagt veikalos pat nakas,nekad to nebiju paredzejis. Agenturas darbu sola tikai sezona,tas ir pec menesa. Varbut varat ko ieteikt,vai palidzet mans nr ************. Busu pateicigs, pasi saprotat ka atlidziba pec kada laika, mana situacija pat summa neinterese.
 
 
      Protams, ka mēģināšu palīdzēt, bet aizvien vairāk latviešu kļūst homeless. Viena visu pasauli salāpīt nevarēšu! Ja kāds, kurš lasa un dzīvo Brightonā, var palīdzēt, tad atsaucieties!!! Iedošu puiša kontaktus! Palīdzēsim kopā!
 
Informācija: daudzās interneta vietnēs parādās sludinājumi, ka aicina strādāt UK pastnieka profesijā, mētāt maisiņus, iznēsāt lifletus, strādāt charity kompānijā un tml. Piedāvā bezmaksas dzīvesvietu, nereti arī nopērk biļeti. 
      Tā jūs jau nesākuši strādāt ielieniet parādos, kuri jāatstrādā! Dzīvesvieta būs zem katras kritikas, gulēsiet 10 cilvēki vienā istabā,nereti uz grīdas, blakšu pilnā mājā. Par īri no Jūsu "algas" atrēķinās bargu naudu.
      Darbs ir nereāli riebīgs: dienā jānostaigā ap 30 km, lai iznēsātu vajadzīgi skaitu maisiņu. Jāiet jebkuros laika apstākļos, ja paliekiet mājās, tad neko nenopelniet. ja neesat profesionāls soļotājs, tad kājas sāp jau pēc pirmās dienas, ir noberztas līdz asinīm. Pilnos maisiņus ar labdarības precēm nereti zog konkurenti un Jūs atkal neko nenopelnīsiet.
        Alga: ja paveicas, tad Jūsu nedēļas alga pēc visiem atvikumiem ir 30-40 GBP. tas ir smieklīgi maz. Visbiežāk saimnieki paziņo, ka Jūs neko neesat nopelnījis, bet Jums "aizdos" lai nenomirtu badā un būtu spējīgs atkal iet ielās.  
         Nodarbinātības princips: Jūs piespiež reģistrēties kā pašnodarbinātajam un nodokļus par Jums neviens nemaksā, tieši pretēji -finansiāla gada beigās Jums pašiem tie jāmaksā, rezultātā Jūs paliekiet parādā arī valstij, nevariet pretendēt ne uz kādiem pabalstiem vai valsts palīdzību.
         Shēma ir ļoti vienkārša, pēc iespējas ātrāk salauzt cilvēku, lai viņš neko  negribētu mainīt un pierastu pie necilvēcīgajiem apstākļiem. Visbiežāk tuvinieki Latvijā neko nenojauš par savējā gaitām Latvijā, jo kauns atzīties un lūgt palīdzību. Ar šo "biznesu" visbiežāk nodarbojas lietuvieši, rumāņi un slāvu izcelsmes cilvēki. 
Tā kā brīdinu: ja Jums piedāvā šāda veida darbu, tad 99 % tas ir apmāns! Par velti biļetes pērk, apmaksā dzīvesvietu tikai augsti kvalificētam darbaspēkam, speciālistiem, kurus arī Latvijā meklē kā ar uguni. Neiekrītat!!!

Ja nu tomēr esiet nonācis neapskaužamā situācijā un nav nekādu variantu- ne naudas, ne dzīvesvietas, ne darba, tad iekopēju saites, kas var palīdzēt tikt pie pajumtes vai vietas council mājā:

http://www.homelessuk.org/details.asp?id=LP385&ds=1
http://england.shelter.org.uk/get_advice/homelessness
http://england.shelter.org.uk/get_advice/homelessness/sleeping_on_the_streets/where_to_get_help
http://www.direct.gov.uk/en/HomeAndCommunity/Councilandhousingassociationhomes/Findingsomewhere/DG_4001401


          Lielbritānijā nav ierastās vienaldzības pret bezpajumtniekiem! Galvenais ir laicīgi meklēt jaunu dzīvesvietu, nenokārt galvu un nepaļauties uz vilinošiem piedāvājumiem, nebaidīties jautāt pēc palīdzības!
          Ja Jums ir stāsts ko citiem vajadzētu zināt par dzīvi Anglijā, kāds brīdinājums, tad aicinu drošu rakstīt uz e-pastu, ielikšu šeit, lai citi ir informēti!  
                
aizbraukt@inbox.lv
+371 22428698